Foreningen Norden

Foreningen NORDEN stiftedes 1919 i de centrale nordiske lande Danmark, Norge og Sverige; senere kom ikke kun Finland og Ísland med, men efterhånden også de selvstyrende områder Åland, Færøerne og Grønland.
 
På ruinerne af 1. Verdenskrig stod det klart, at de nordiske lande med mere end 1000 års fælles historie havde den samhørighed, der bl.a. bevirkede, at man kunne holde sig ude af "Den Store Krig". De fælles værdier var noget, man kunne bygge på i den tid, der skulle komme.
 
I Danmark er vi næsten 100 lokalforeninger, der arrangerer foredrag og andet med en nordisk betoning, og vi beskæftiger os med alt fra kultur til overordnede politiske spørgsmål. Det skal dog klart fastslås, at vi ikke driver partipolitik af nogen art!
 
Er man med på, at vi, der bor i Norden, skal vedstå vores fælles identitet, vil Foreningen NORDEN være et sundt ståsted for vor ageren i en foranderlig (og global) verden: Hver for sig er vi ret små, men sammen er vi mere end pænt med. Valget står (sat på spidsen) mellem at være fem tabere eller én vinder!

Kontakt person

Finn Skougaard Ebenhecht

Telefon nummer

87416918

E-mail

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Frivilligcenter Holstebro ¤ Nygade 22 ¤ 7500 Holstebro ¤ Tlf. 2155 6946 - 2155 6917 ¤ Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. ¤ privatlivspolitik ¤ CSR politik.