Skip to main content

Frivilligcentrets kerneopgaver


Formidling af frivillige:
Vi formidler frivillige job til mennesker, der leder efter et frivilligt arbejde og for foreninger, der søger nye frivillige. Vi tilbyder frivilligsamtaler, som kan hjælpe borgere med at afklare, hvilket frivilligt job de ønsker sig, ligesom vi hjælper foreninger med at finde de frivillige, de mangler. Se også www.frivilligjob.dk

Forenings-service:
Vi arbejder for at gøre det lettere at oprette en frivillig forening, drive en forening og tackle de udfordringer, som man møder. Vores mål er at understøtte og udvikle medlemsforeningernes frivillige arbejde gennem vejledning, konsulentbistand, workshops, kurser m.m.

Synliggørelse:
Vi arbejder for at synliggøre det frivillige arbejde i Holstebro Kommune. Dels gennem arrangementer, hvor frivilligheden sættes i fokus og de frivillige foreninger får plads og opmærksomhed, og dels ved at formidle de gode historier fra det frivillige sociale arbejde. Foreninger og grupper kan også få hjælp til at skrive pressemeddelelser og lave pr. materiale.

Samarbejde med Holstebro Kommune og andre relevante samarbejdspartnere: 

Vi facilitere det gode samarbejde mellem Holstebro Kommune og det frivillige sociale arbejde i kommunen.

Vi deltager i relevante netværk og arbejdsgrupper og yder konsulentbistand og sparring til Holstebro Kommune og andre relevante samarbejdspartnere.

Facilitering af netværk:
Vi arbejder for at skabe netværk og samarbejde på tværs af vores medlemsforeninger. Det gør vi blandt andet ved at invitere til et årligt cafeseminar for alle medlemsforeninger og netværksmøder med plads til erfaringsudveksling.

Fysiske rammer:
Vi stiller lokaler gratis til rådighed for vore medlemsforeninger og bestræber os på, at lokalerne er velfungerende og i ordentlig stand. Vores medlemsforeninger kan booke lokaler på vores online bookingkalender. Der er også mulighed for at låne kontorarbejdsplads, dog fortrinsvis efter 15.30.