Foreningsinfo.

Social integration

Bliv frivillig

Andre tilbud

Tryghedstjenesten i Holstebro Kommune:

Hjemmplejen Holstebro; Distrikt Parkvej (9611 4350) Distrikt Sønderland (9611 4230) Hjemmeplejen/Ulfborg (9611 4450) Hjemmeplejen/Vinderup (9611 4520) Koordinator: Alice Meyer: tlf. 51937565   www.tryghedstjenesten.dk/kontakt.html (Tryghedstjenesten omfatter afløsning af pårørende til kronisk syge og døende, vågeopgaver samt ledsagning til læge/sygehus og praktisk hjælp på MTO (midlertidigt ophold)

Hold fast i livet med ny app.

(Denne app er udviklet udelukkende til brug for et forskningsprojekt på Aarhus Universitetshospital Risskov. Hvis du har sagt ja til at deltage i forskningsprojektet, kan du downloade app’en, og så vil du blive oprettet med bruger-id og password af din behandler, så du kan komme i gang med at bruge den. Hvis du ikke deltager i projektet, kan du desværre ikke bruge app’en, da den ikke er frigivet til offentlig brug på nuværende tidspunkt)

En app er et lille program, man kan downloade til sin smartphone, og som er designet til at udføre specifikke opgaver. Appen til selvmordstruede har fået navnet LivsApp’tit. KLIK PÅ LINK: http://www.headfitted.dk/training-app/.  App´en kan gratis downloades fra Appstore til iPhones og til Android smartphones. Den indeholder en række redskaber, som hjælper folk til at holde øje med, hvordan de har det. Det sker med en test, som måler psykisk smerte, stress, uro i kroppen, håbløshed og selvhad. Alt efter resultatet kan den tilbyde forskellige metoder til selvterapi. Appen indeholder også en sikkerhedsplan for, hvad man skal gøre, hvis man får selvmordstanker. Derudover rummer den et såkaldt “håbskrin”, hvor man kan gemme fotos, musik og tekststykker, som minder om grunden til at leve. Det er også muligt via appen at føre en positiv dagbog, hvor man registrerer med tekst eller fotos, hvad der er gået ok den dag. Projektet følger brugernes aktivitet på appen – dog uden at kunne læse med – registrerer, hvem der bruger den, hvordan og hvor meget og med hvilken effekt.

Sådan hjælper du ensomme til et bedre liv

En ny hjemmeside samler bl.a. aktiviteter, der bekæmper ensomhed i nærheden af, hvor du bor.

http://modensomhed.dk/

SORG – når ægtefællen dør

www.sorgstøtte.dk